Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

(Voedingsmiddelen-) industrie

Hygiënische productie begint met efficiënt plaagdiermanagement

Plaagdieren kunnen zowel binnen de voedingsmiddelenindustrie als bij bedrijven waar producten en machines worden vervaardigd voor grote schade zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het besmetten van producten, imagoschade of schade door het doorknagen van elektriciteitskabels waardoor kortsluiting ontstaat.

Neem contact op

Strenge certificeringen voedingsmiddelenindustrie

In de voedingsmiddelenindustrie zijn al uw hygiënemaatregelen erop gericht om uw product onaangetast door het productieproces te loodsen. Toch kan het u overkomen dat u last heeft van plaagdieren. Deze kunnen gevaarlijke ziektes overbrengen en kunnen daardoor een gevaar voor de volksgezondheid vormen. U bent bij ZUNGO aan het juiste adres voor het voorkomen en bestrijden van plaagdieren. Ook wanneer uw producten moeten voldoen aan de strenge eisen van certificeringen zoals BRC, IFS, FSSC 22000, SKAL, M&S, Tesco, Mondelez of HACCP-normering.

Keurmerk Plaagdier management

ZUNGO Pest Control is één van de bedrijven met het Keurmerk Plaagdiermanagement. Dit keurmerk, ontwikkeld door de branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland, geeft aan dat bedrijven met dit keurmerk verder kijken dan alleen de bestrijding van ongedierte. Zo ligt bij ZUNGO de nadruk op het voorkomen en beheersen van problemen door plaagdieren.

Plaagdier management in de (voedingsmiddelen-) industrie

ZUNGO verzorgt maatwerkoplossingen op het gebied van plaagdiermanagement voor onder andere de (voedingsmiddelen-)industrie. Hierbij wordt rekening gehouden met de specifieke wensen en eisen van de opdrachtgever. Alle medewerkers van ZUNGO Pest Control worden regelmatig bijgeschoold zodat zij op de hoogte zijn en blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van plaagdiermanagement.

Alles onder controle met een betrouwbare partner

ZUNGO Pest Control uit Uden staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf in sectoren zoals de (voedingsmiddelen-)industrie, logistiek, zorginstellingen en horeca.  Wilt u weten wat ZUNGO Pest Control voor uw bedrijf kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.


ZUNGO werkt samen op een professionele en toch informele manier.

Udea B.V., Steven IJzerman • Kwaliteitsmanager


Zoals wij van ZUNGO gewend zijn, zijn ze altijd in samenwerking met de klant op zoek naar een betere methode. Wij zijn een biologisch bedrijf en daardoor gelimiteerd in het aantal oplossingen. ZUNGO bracht Dismate bij ons onder de aandacht. Dismate is een krachtige, gifvrije verwarringstechniek die wordt gebruikt ter bestrijding van voedselmotten op locaties waar voedingsmiddelen worden verwerkt en geproduceerd. Het verkleint de kans op een succesvolle paring en het voorkomt dat motjes zich permanent vestigen. Dismate werkt door het vrijgeven van feromonen uit strategisch geplaatste dispensers die de mannelijke motten verwarren. Wanneer een mannetjesmot het feromoon detecteert, begint hij onmiddellijk te fladderen op zoek naar het vrouwtje, totdat hij uitgeput raakt en sterft voordat hij de kans krijgt om te paren. De vrouwtjesmotten produceren steeds minder eitjes als ze lang op een mannetje moeten wachten en de eitjes die geproduceerd worden, zijn van slechte kwaliteit, zodat de hele mottenbevolking op een effectieve en efficiënte wijze wordt verwijderd. Wij zijn in 2019 gestart om motjes op een van onze locaties te bestrijden met Dismate. Dit leverde een enorme verlaging van het aantal motjes op, waardoor we besloten hebben om in 2020 binnen het gehele bedrijf met Dismate gaan te werken. Wij zijn super enthousiast over het advies dat Zungo ons gegeven heeft en de manier waarop ze dit bij ons geïmplementeerd hebben.

Rob van den Berg • Algemeen directeur bij Meesters van de Halm

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.