Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Tuinbouw

Pest control in de tuinbouw

Plaagdieren komen overal voor, zo ook in de tuinbouw. Het is niet eenvoudig om plaagdieren tegen te gaan. Zwarte ratten zijn vaak slim genoeg om klapvallen te omzeilen. Erg vervelend, maar er zijn oplossingen om ongedierte tegen te gaan. In dit artikel geven wij tips om ongedierte te bestrijden in de agrarische sector.

Ongedierte krijgt kans zich te ontwikkelen in de tuinbouw

Pest control (ongediertebestrijding) komt onder andere voor in de agrarische sector. In deze sector vereist het speciale kennis, ervaring, technieken en gereedschap om ongedierte te bestrijden. Doordat er in deze sector vaak veel voedselaanbod voor plaagdieren is, krijgt ongedierte meer kans om zich te ontwikkelen. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan die nauw gerelateerd zijn aan de producten.

Download deze flyer (PDF icoontje) om meer informatie in te winnen over de nieuwe regels voor het gebruik van chemische middelen (rodenticiden). 

Wil je weten hoe wij te werk gaan in deze sector?
Tips om ongedierte te bestrijden in de tuinbouw

 In de tuinbouw kan men bijvoorbeeld hinder ondervinden van ratten of muizen. Onderstaand enkele tips om de dieren weg te houden:

  • Gaten in muren dicht maken

  • Al het vuilnis goed op ruimen

  • Dierverblijven regelmatig schoon maken

 Neem contact op met ZUNGO

Rattenoverlast in kassen

Dit filmpje is bij een tuinder opgenomen. Het filmpje laat zien hoe slim en behendig zwarte ratten zijn, hierdoor is het lastig om deze beesten te bestrijden. Vooraan staat een klapval (buiten het beeld). De rat loopt er eerst naar toe, maar besluit dan toch een andere route te nemen.

 
 

Vorig jaar werden we met een hardnekkige muizenplaag geconfronteerd in onze belichte trostomatenteelt. Bij navraag over plaagdierbestrijders hoorden wij verschillende keren de naam ZUNGO voorbij komen. Na ons eerste kennismakingsgesprek dacht ik: als ze de helft waarmaken van wat ze vertellen dan zitten we goed! Hun heldere plan van aanpak sprak me erg aan. Door de korte lijnen en een goed contact met de plaagdierbestrijder van ZUNGO op onze locatie konden we snel schakelen en doorpakken. Dan zie je dat het mogelijk is door een proactieve houding om een hardnekkige muizenplaag binnen een aantal weken succesvol onder controle te krijgen. Na de muizenplaag blijven we gebruik maken van de dienstverlening van ZUNGO om op onze kwekerij preventief plagen te voorkomen. Dit tot grote tevredenheid.

Ronald Gielen • Gielen Kwekerij B.V.

ZUNGO als ongediertebestrijder

Het lukt niet iedereen om ongedierte in de tuinbouw te voorkomen. Dit is ook niet vreemd, aangezien plaagdieren vaak slim genoeg zijn om klapvallen te omzeilen.

Ben jij een van de velen die last blijft houden van plaagdieren? Zungo biedt uitkomst! Neem gerust eens vrijblijvend contact met ons op via de mail info@zungo.nl of bel 0413 - 26 66 12.

Neem contact op met ZUNGO

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.