Duurzaamheid

Bij ZUNGO vinden we duurzaamheid belangrijk, we werken met een groen hart! Bij alles wat we doen, staan dier- en milieuvriendelijkheid centraal. 


We zorgen er met onze duurzame methodes van plaagdierbeheersing voor dat het milieu zo min mogelijk geschaad wordt. Hoe groener, hoe beter!

 


Het volledige hoofdkantoor van ZUNGO en 99% van onze insectenvangers zijn voorzien van ledverlichting. We zijn er bijna!


Alle duurzaamheidsmaatregelen die we de afgelopen jaren gerealiseerd hebben, resulteren samen in energielabel A+. Daar zijn we trots op!


ZUNGO is trotse deelnemer van de Alliantie Klimaatactie. Het doel? De komende vier jaar zorgen we er samen voor dat we 40% minder CO2 uitstoten. We liggen op koers!


Bij ZUNGO werken we indien mogelijk digitaal en online, onnodig papiergebruik is dus verleden tijd! 

 

Het dak van ons hoofdkantoor is voorzien van zonnepanelen. We werken overdag, als het buiten licht of zonnig is! Dit maakt dat we wat betreft energie volledig zelfvoorzienend zijn. Mocht het toch eens voorkomen dat we moeten overschakelen op het energienetwerk?
Dan maken we gebruik van groene stroom!

 

We werken samen met de fietskoeriers van GroenBezorgen! Onze post wordt met de fiets bij ons opgehaald en vervolgens duurzaam bezorgd door middel van het landelijke netwerk van fietskoeriers. Is er op de plaats van bestemming nog geen fietskoerier actief? Dan wordt gewerkt met de meest duurzame partner op die plek. Door deze samenwerking voorkomen we heel wat autostops per jaar!

 

Bij ZUNGO beheersen we plaagdieren zonder gif. Ja, écht! Wij voorkomen namelijk veel liever dan dat we genezen en daarom zetten we in op effectieve preventie, waardoor gif niet nodig is. Zijn er geen preventieve maatregelen getroffen en moeten we komen genezen? Dan kiezen we hiervoor altijd de meest dier- en milieuvriendelijke optie. Zonder gif dus.

 


We verwerken ons afval duurzaam en houden ons strikt aan de wet- en regelgeving rondom het afvoeren van biociden, lege verpakkingen, Tl-buizen, batterijen en ander klein chemisch afval. 

 


Steeds meer plaagdierbeheersers rijden elektrisch! Is een ZUNGO-auto aan vervanging toe? Dan komt er een elektrische auto voor in de plaats. Bij het hoofdkantoor hebben we laadpalen geplaatst, zo komen we werknemers met een elektrische auto tegemoet.