Pest control in de horeca & retail. 

Pest control (ongedierte bestrijding) is belangrijk voor in de horeca- en retail. In dit artikel krijg je informatie over de diverse hygiënecodes. Tevens worden er eventuele gevolgen genoemd van wat er kan gebeuren als ongedierte de kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Ratten of muizen?

Een plaag voorkomen doen we samen! Vanaf 2023 gelden nieuwe regels die bepalen hoe we omgaan met overlast door knaagdieren. Het doel van de wetswijziging is om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken en indien mogelijk helemaal te vermijden. Lees bijgevoegde flyer, zodat je zelf al veel kunt doen om ongedierte te voorkomen. Deze flyer kun je ook delen met uw personeel zodat iedereen op de hoogte is. 

Ongedierte bestrijding in restaurants, cafetaria’s & cafés

De horecabranche is aantrekkelijk voor ongedierte. Cafés, cafetaria’s en restaurants zijn plaatsen waar plaagdieren graag vertoeven, dit komt doordat ongedierte af komt op etensresten. Naast etensresten gaan plaagdieren af op water, warmte en andere schuilmogelijkheden. Bij ongedierte moet je denken aan muizen, ratten, vliegen en zelfs kakkerlakken. Het risico op besmetting is hierdoor aanwezig. Besmettingen kunnen grote gevolgen hebben op je reputatie. Dit is de reden dat pest control erg belangrijk is in deze sector. In de volgende sectoren speelt ongediertebestrijding eveneens een belangrijke rol:

Hygiënecodes

In de horecabranche, de retail sector en bij de toeleveranciers spelen hygiënecodes een belangrijke rol. BRC, AIB, IFS en HACCP certificaten stralen vertrouwen uit omtrent voedselveiligheid. Daarnaast bieden deze codes meerdere voordelen voor toeleveranciers. Ben jij toeleverancier en wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de pagina die gaat over deze hygiënecodes: Ongediertebestrijding volgens de BRC norm.

Plaagdieren verspreiden zich snel

Supermarkten en magazijnen zijn voor muizen en ratten vaak een plek waar ze graag vertoeven. Als klanten hier muizen en ratten zien, leidt dat tot imagoschade. Daarnaast brengt het eveneens risico’s met zich mee met betrekking tot de gezondheid. De meest risicovolle plaatsen zijn de plaatsen waar etenswaren worden bereid. Bij kakkerlakken moet je rekening houden met het feit dat zij alles eten, zelfs plastic en papier. Vliegen kunnen in een heel leven circa 600 eitjes leggen. Een muis kan wel 16 baby’s krijgen in een maand. Dus pas op: een heuse plaag kan snel ontstaan!

Professionele Pest Control in heel Nederland 

ZUNGO is een ervaren specialist in plaagdiermanagement in Nederland. Wij zijn landelijk actief met het voorkomen en bestrijden van ongedierte. Ben jij eigenaar van een horecazaak of supermarkt en wil je overlast voorkomen? Pak ongedierte direct aan, want ongedierte verspreid zich erg snel. Aarzel niet en neem contact met ons op.