Pest control in de horeca & retail 

Pest control (ongedierte bestrijding) is belangrijk voor in de horeca- en retail. In dit artikel krijg je informatie over de diverse hygiënecodes. Tevens worden er eventuele gevolgen genoemd van wat er kan gebeuren als ongedierte de kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Ratten of muizen?

Een plaag voorkomen doen we samen! Vanaf 2023 gelden nieuwe regels die bepalen hoe we omgaan met overlast door knaagdieren. Het doel van de wetswijziging is om het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen zoveel mogelijk te beperken en indien mogelijk helemaal te vermijden. Lees bijgevoegde flyer, zodat je zelf al veel kunt doen om ongedierte te voorkomen. Deze flyer kun je ook delen met uw personeel zodat iedereen op de hoogte is. 

Ongedierte bestrijding in restaurants, cafetaria’s & cafés

De horecabranche is aantrekkelijk voor ongedierte. Cafés, cafetaria’s en restaurants zijn plaatsen waar plaagdieren graag vertoeven, dit komt doordat ongedierte af komt op etensresten. Naast etensresten gaan plaagdieren af op water, warmte en andere schuilmogelijkheden. Bij ongedierte moet je denken aan muizen, ratten, vliegen en zelfs kakkerlakken. Het risico op besmetting is hierdoor aanwezig. Besmettingen kunnen grote gevolgen hebben op je reputatie. Dit is de reden dat pest control erg belangrijk is in deze sector. In de volgende sectoren speelt ongediertebestrijding eveneens een belangrijke rol: