Keurmerk Plaagdiermanagement Bedrijven

Plaagdieren kunnen voor grote overlast zorgen. Om overlast te voorkomen dienen preventiemaatregelen te worden getroffen. Bij bedrijven met het Keurmerk Plaagdiermanagement (KPMB) staat het nemen van preventiemaatregelen en het geven van advies ter voorkoming van ongedierte voorop.De branchevereniging van en voor Plaagdiermanagement Bedrijven in Nederland heeft het keurmerk KPMB ontwikkeld. Dit keurmerk volgt uit de beginselen van Integrated Pest Management (IPM) en staat voor een kwaliteitssysteem waarin eisen staan opgenomen voor bedrijven die zich richten op plaagdiermanagement / pest control.

Het Keurmerk Plaagdiermanagement bestaat uit verschillende modules:


  • Module Keurmerk Plaagdiermanagement

Het keurmerk KPMB geeft invulling aan Integrated Pest Management (IPM). Dit integrale plaagdiermanagement heeft als doel plaagdieren te voorkomen. Het keurmerk geeft voorschriften voor de uitvoering van het plaagdiermanagement maar ook voor het transport en opslag van de middelen, arbeidsomstandigheden, scholing etc. ZUNGO Pest Control B.V. uit Uden beschikt over het Keurmerk Plaagdiermanagement.

  • Module IPM Rattenbeheersing

Bedrijven en instanties zijn sinds 1 januari 2017 verplicht om zich te certificeren voor het gebruik van rodenticiden ter beheersing van rattenpopulaties om gebouwen en locaties voor voedselopslag. Enkel bedrijven die gecertificeerd zijn en staan opgenomen in het register van het KPMB mogen sinds 1 januari het middel nog toepassen. ZUNGO is een officieel gecertificeerd en ingeschreven bedrijf voor rattenbeheersing.

  • Module IPM Houtbescherming

De module IPM Houtbescherming richt zich op het voorkomen van houtaantasting in historische panden. In deze module zijn de principes van Integrated Pest Management en de Uitvoeringsrichtlijn Bestrijding houtaantasting door insecten en zwammen in historische gebouwen (URL 5001) opgenomen.

  • Module CEPA Certified

Als Europese koepelorganisatie van brancheverenigingen voor plaagdiermanagement hanteert de CEPA (Confederation of European Pest Management Associations) een eigen certificering, namelijk de CEN-EN 16636. Dit internationale keurmerk heeft overlap met de uitgangspunten van het Keurmerk Plaagdiermanagement.

Pest control door een bedrijf met het Keurmerk Plaagdiermanagement

Plaagdieren kunnen voor flinke overlast zorgen in uw woning of  bedrijf. Zo kunnen plaagdieren schade veroorzaken aan voorraden, installaties en gebouwen, hygiënecodes ondermijnen en imagoschade veroorzaken. Om dit te voorkomen is een goede plaagdierbeheersing noodzakelijk.KPMB gecertificeerde bedrijven kijken verder dan alleen de bestrijding van het ongedierte. Bij deze bedrijven ligt de nadruk op het voorkomen en beheersen van de problemen door plaagdieren.Heeft u overlast van ongedierte, dan is het verstandig een bedrijf met het Keurmerk Plaagdiermanagement in te schakelen. ZUNGO Pest Control helpt u graag bij het voorkomen en bestrijden van plaagdieren.

Ongedierte bestrijding in restaurants, cafetaria’s & cafés

Bedrijven met het Keurmerk Plaagdiermanagement ondergaan regelmatig externe audits door een geaccrediteerde certificerende instelling. Tijdens deze externe audit wordt gecontroleerd of deze bedrijven hun zaken op orde hebben met betrekking tot de uitvoering van plaagdiermanagement maar ook op het gebied van transport, opslag, arbeidsomstandigheden en scholing.

Van een plaagdiermanagementbedrijf met het keurmerk wordt verlangd dat het strikt conform de wettelijk voorschriften werkt dan pas kan in combinatie met de professionele ervaring de overlast van ongedierte op een verantwoorde wijze worden voorkomen.

ZUNGO is een van de bedrijven met het Keurmerk Plaagdiermanagement. Wilt u meer weten over het keurmerk of wilt u het plaagdiermanagement door ZUNGO laten verzorgen, neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Contact

Hoe een KPMB bedrijf u kan helpen

Bekijk hieronder een korte film over hoe een KPMB bedrijf u kan helpen bij het voorkomen, beheersen en bestrijden van ongedierte. ZUNGO Pest Control is uw partner op het gebied van ongediertebestrijding. Wij hebben jarenlange ervaring in preventie en bestrijding van plaagdieren, insecten en ander ongedierte voor zowel bedrijven als particulieren. Bent u op zoek naar een specialist in ongediertebestrijding? Neemt u dan eens contact met ons op voor vrijblijvend advies of een offerte. Wij werken zowel op afspraak alsmede op contractbasis.

Maak een afspraak