Huiskrekel – Mooi orkest of overlast?

De huiskrekel heeft een voorkeur voor temperaturen boven de 26 graden. Onder de 20 graden zijn ze niet meer actief. Overdag verbergen zij zich op donkere plekken. Als het donker is gaan zij op zoek naar voedsel. Krekels zijn alles eters en kunnen wel 20 dagen overleven zonder eten.

De ontwikkeling van een krekel kent 3 stadia: ei-nimf-adult. De jonge nimfen zien er bijna hetzelfde uit als de volwassen krekels. Ze zijn echter kleiner en missen nog hun vleugels.

De gehele ontwikkelingsduur is afhankelijk van de temperatuur. Bij een temperatuur van 20 to 23 graden duurt de ontwikkeling 6 tot 11 maanden. Bij een temperatuur van ongeveer 36 graden zal het ongeveer 5 maanden duren. Bij temperaturen van de 35 graden Zal het slecht 1 a 2 maanden duren.

Een krekel leeft ongeveer tussen de 1 a 2 jaar.

Uit hygiënisch oogpunt moeten ze in huis worden geweerd. Vooral ’s nachts kunnen mannetjes door hun luid getsjirp voor hinder zorgen.

Overlast van huiskrekels ontstaat alleen daar waar het milieu voor de dieren geschikt is. Wering tegen de huiskrekel is hetzelfde als wering van ratten en muizen. Berg etenswaren goed op, bijvoorbeeld in de koelkast of afgesloten bakken.  Gooi voedselresten en keukenafval weg in goed afgesloten afvalbakken. Om krekels in huis te weren is het belangrijk om kieren en gaten goed te dichten; ook rondom afvoer- en verwarmingsbuizen. Voorzie ventilatieopeningen van gaas.

Heeft u last van huiskrekels of andere plaagdieren. Laat het Zungo dan weten! Zo kunnen we samen met u naar een oplossing zoeken. Ook voor extra informatie of vragen kunt u bij ons terecht.

Pindakaas en knaagdieren