Bah, vliegen overlast in uw bedrijf!

U herkent het vast wel. Als de temperaturen oplopen, zie je steeds vaker vliegen in je bedrijf. Hinderlijk, vervelend, maar bovenal een gevaar voor uw productieproces vooral als u in de voedingsmiddelen industrie actief bent.

Om uw vliegenprobleem op te lossen, is het belangrijk te weten welke soort vliegen aanwezig zijn. Op basis van het soort vliegen kan de oorzaak van het probleem worden gevonden en opgelost.

Vliegenlampen / insectenvangers

Vliegenlampen zijn een hulpmiddel om te monitoren welke vliegen aanwezig zijn. De insecten worden door ultraviolet licht gelokt en vervolgens gevangen op een kleverige lijmplaat (Glueboard). Het determineren en tellen van de insecten op de lijmplaten geeft inzicht of er een probleem is en waar de oorzaak gezocht dient te worden.  Vliegenproblemen kunnen veroorzaakt worden door het aanwezig zijn van oude voorraden, open deuren, een hygiëne- of rioleringsprobleem. Het verhelpen van de oorzaak zorgt er voor dat het vliegenprobleem verdwijnt.

Diverse soorten elektrische insectenvangers

Er zijn diverse soorten elektrische insectenvangers speciaal ontwikkeld voor de professionele voedselindustrie en tevens worden insectenvangers gebruikt bij bedrijven die te maken hebben met diverse certificeringen zoals horeca, bakkerijen, slagerijen, cateringbedrijven, bedrijfskantines en logistieke bedrijven. Er zijn ook goede LED varianten. Deze lampen verbruiken weinig energie waardoor je te maken hebt met een fors lager energieverbruik.

Heeft u interesse gekregen in een passend advies of heeft u nog vragen? Dan kunt u altijd terecht bij onze accountmanagers.  

De huisboktor is één van de schadelijkste hout vernielende insecten in ons land.