Ratten bestrijden

Heeft u wespen overlast?
Meld het direct

Ratten voorkomen in plaats van een rattenplaag aanpakken

Heeft u nog geen ratten in uw bedrijf? Dan is het goed om dit zo te houden door het treffen van diverse preventiemaatregelen. Hieronder vindt u een aantal preventiemaatregelen die u zelf toe kunt passen:

  • Zorg voor een opgeruimde omgeving. Dit is belangrijk omdat ratten altijd zoeken naar schuilplaatsen.
  • Ruim voedingsmiddelen op. Zowel muizen als ratten zijn altijd op zoek naar voedsel. Bewaar voedingsmiddelen in dichte potten en gooi voedselresten weg in een sluitende prullenbak. Spoel vooral geen voedsel weg, aangezien veel ratten in het riool leven.
  • Dicht gaten waardoor ratten uw bedrijf binnen kunnen komen. Denk hierbij ook aan kieren rondom deuren. Voor het afsluiten van deurkieren kunt u deurborstels gebruiken. Ratten kunnen zelfs al door een gat van kleiner dan 1 centimeter kruipen.
  • Onderhoud uw bedrijfstuin. Ratten kunnen via bomen en planten die tegen uw bedrijf groeien binnenkomen. Houd waar mogelijk voldoende ruimte tussen uw bedrijf en de bomen / planten. Schuil- en nestelgelegenheden worden hierdoor beperkt, want voorkomen is beter dan ratten bestrijden.

Heeft u ondanks deze preventiemaatregelen toch last van ratten en wilt u ratten bestrijden? Dan bent u bij ZUNGO aan het juiste adres. Wij helpen u zowel bij het voorkomen als het bestrijden van ratten.

Wie is ZUNGO?

Ratten bestrijden voordat ze erge ziektes verspreiden

Wanneer u aangevreten voedselvoorraden of vuilniszakken ziet dan weten de meeste mensen al genoeg: ratten. Het zijn niet alleen plaagdieren waar veel mensen bang voor zijn, ratten zijn ook plaagdieren die ernstige ziektes kunnen verspreiden. De ziekte van Weil is slechts één van deze ziektes. Ieder jaar zijn ratten en muizen verantwoordelijk voor meer dan 30 miljoen ton schade aan voedsel aan. Verder vernielen ratten materialen die niet eetbaar zijn én laten ze uitwerpselen achter. Als dragers van ziektekiemen vormen ratten een bedreiging voor de volksgezondheid.

Om deze redenen is het uiterst belangrijk om ratten te bestrijden. Echter is het vooral belangrijk om ratten tijdig te herkennen, zodat tijdig bestrijding kan worden uitgevoerd.

Ratten bestrijden in gemeente Amsterdam, Rotterdam of Den Haag?

Ratten zijn erg slimme beesten en laten zich niet gemakkelijk bestrijden. Daarnaast kan een rattenplaag zich erg snel uitbreiden wanneer deze niet of niet goed bestreden wordt. Wij raden u dan ook aan om de preventie en bestrijding van ratten door een van onze gecertificeerde ongediertebestrijders uit te laten voeren. Wij bestrijden ratten niet alleen in grote gemeentes zoals Amsterdam, Rotterdam of Den Haag. In plaats daarvan zijn wij zijn door heel het land vertegenwoordigd. Het aanpakken van de rattenplaag voeren we niet alleen uit voor bedrijven, maar ook bij particulieren aan huis. Neem dus gerust contact met ons op.

Neem contact op