Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Vliegen

U ziet en hoort vliegen regelmatig rondvliegen in uw kamers. De meeste mensen noemen ze bromvliegen, maar feitelijk zijn het vaak kamervliegen of vleesvliegen. In tegenstelling tot hun uiterlijk zijn deze beestjes niet helemaal zonder gevaar voor de volksgezondheid.

Plaagdier

Kamervliegen kunnen zich ongestoord ontwikkelen op beschutte plaatsen, zoals bijvoorbeeld keukens, opslagplaatsen, zolders, kruipruimten en stallen. Het gevolg hiervan is dat zij in aantal toenemen. Zodra de omstandigheden daarvoor gunstig zijn, zetten zij gezamenlijk vele eieren af. Hun voorkeur gaat hierbij vaak uit naar plaatsen waar natuurlijke afvalproducten voorkomen zoals mesthopen, vuilnisemmers, maar ook in de aarde van planten. De vleesvlieg is daarnaast veel te vinden in rottende stoffen zoals kadavers.


Een kamervlieg kan in totaal 600 tot 2.000 eitjes leggen. Per keer worden tussen de 100 en 150 eitjes gelegd. De hele ontwikkeling van ei tot volwassen vlieg duurt tussen 1 tot 3 weken. De lengte van een volwassen kamervlieg is 7 tot 8 millimeter.

Gevaren

Net als vele andere dieren draagt ook de kamervlieg bacteriën bij zich. Het beestje dreigt allerlei gevaarlijke ziekten over te brengen en kan hiermee de volksgezondheid in gevaar brengen. Ziektekiemen kunnen worden overgebracht op mens en dier via de poten, monddelen, haren en uitwerpselen. Dit kunnen bacteriën, virussen en andere schadelijke micro-organismen zijn. Het is daarom belangrijk dat voedingsmiddelen goed afgesloten worden bewaard en zo kort mogelijk voor de maaltijd tevoorschijn worden gehaald. Ook het verwijderen van etensresten is logischerwijs van belang, omdat vliegen zich hiermee kunnen voeden. Hierdoor kunnen ze in leven blijven en zich voort blijven planten.

Bestrijding

Afgezien van het gevaar voor de volksgezondheid, zijn de vliegen in grote aantallen ook hinderlijk voor de mens. Een ware plaag kan zich voordoen, als er niet tijdig en adequaat met weringsmaatregelen of bestrijding wordt ingegrepen.


Weringsmaatregelen die genomen kunnen worden zijn het plaatsen van horren voor geopende ramen en deuren. Hiermee wordt voorkomen dat de vliegen gemakkelijk toegang hebben tot de achterliggende ruimtes. De garantie dat ze niet binnen weten te dringen is echter geen 100%: als u naar binnengaat, kan een vlieg namelijk meekomen. In die gevallen is het mogelijk om de problemen in de hand te houden met vliegenmeppers, lijmvallen en elektrische insectenvangers.

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.