Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

RattenRatten bestrijden

Iedereen kent het beeld van aangevreten vuilniszakken en voedselvoorraden. Jaarlijks richten ratten en muizen gezamenlijk voor meer dan 30 miljoen ton schade aan voedsel aan. Daarnaast vernielen ratten materialen die niet eetbaar zijn én kunnen ratten door het achterlaten van uitwerpselen, urine, haren en bacteriën ernstige ziektes zoals de pest verspreiden. Als dragers van ziektekiemen vormen ratten een bedreiging voor de volksgezondheid (bijvoorbeeld ziekte van Weil). Het tijdig herkennen en bestrijden van een rattenplaag is daarom erg belangrijk.

Herken ratten in uw huis of bedrijf

Om een rat te kunnen bestrijden is het van belang om een rat te herkennen. Ratten zijn over het algemeen erg schuwe dieren die voornamelijk ‘s nachts actief zijn. De kans dat u een rat ziet is hierdoor erg klein. Het tijdig opmerken van ratten in uw bedrijf of huis is van groot belang om een rattenplaag te voorkomen. U kunt ratten in uw huis of bedrijf herkennen door enkele specifieke verschijnselen:

  • Uitwerpselen van ongeveer 1 tot 2 cm lang, donker van kleur.

  • Knaagschade zoals kapotte snoeren en voedselverpakkingen.

  • Krassende geluiden van rondscharrelende ratten vaak in spouwmuren, kelders of op zolders.

  • Holen in slootranden, tuinen of onder gebouwen.

  • Sterke ammoniak-achtige geur.

Herkent u een of meerdere van deze verschijnselen? Neem dan direct contact op met ZUNGO Pest Control. Wij starten direct met het ratten bestrijden en geven u daarnaast een passend advies voor de preventie van de ratten.

Contact opnemen

Voorkomen van ratten in plaats van ratten bestrijden

Natuurlijk wilt u geen ratten in uw huis of bedrijf. Het is daarom goed om enkele preventiemaatregelen tegen ratten te treffen. Hieronder vindt u een aantal preventiemaatregelen die u zelf toe kunt passen:

  • Berg voedingsmiddelen op.

Ratten maar ook muizen zijn altijd op zoek naar voedsel. Berg voedingsmiddelen goed op in glazen of metalen potten en gooi voedselresten weg in een sluitende prullenbak. Vergeet hierbij vooral het water niet. Spoel voedsel niet weg, want sommige ratten leven in het riool.

  • Maak gaten waardoor ratten uw huis of bedrijf binnen kunnen komen dicht.

Ratten kunnen al door een gat van kleiner dan 1 centimeter kruipen. Het is dus belangrijk om alle gaten waardoor ratten uw huis of bedrijf binnen kunnen komen dicht te maken. Denk hierbij ook aan kieren rondom bijvoorbeeld een deur. Gebruik voor het afsluiten van deurkieren deurborstels.

  • Zorg voor een opgeruimde omgeving.

Ratten zijn altijd op zoek naar schuilplaatsen, in een opgeruimde omgeving vinden ze minder schuilplekken.

  • Huisdieren.

Bent u ervan bewust dat ratten ook graag het voer van uw huisdieren of het vogelvoer in uw tuin eten. Ruim zoveel mogelijk het eten wat uw huisdier niet opgegeten heeft direct op.

  • Onderhoud uw tuin goed.

Ratten maken van alle mogelijkheden gebruik om een huis of bedrijf binnen te komen. Zo ook bomen en planten die tegen uw bedrijf of huis staan. Laat bij voorkeur voldoende ruimte tussen uw huis / bedrijf en de bomen / planten, zodat ratten deze niet kunnen gebruiken om binnen te komen. Verwijder blad- en zwerfvuil onder vlonders en zorg ervoor dat de knaagdieren niet onder de vlonder kunnen door bijvoorbeeld de zijkanten af te dichten met fijnmazig gaas.

Lees ook nog even deze flyer (PDF icoontje) over hoe wij samen overlast op een effectieve en duurzame manier kunnen voorkomen.

 

Heeft u ondanks deze preventiemaatregelen toch last van ratten en wilt u ratten bestrijden? Dan bent u bij ZUNGO aan het juiste adres. Wij geven u graag advies over de preventie en bestrijding van ratten.

Over ZUNGO


Ratten bestrijden door een professionele partij

 Ratten zijn erg slimme beesten en laten zich niet gemakkelijk bestrijden. Daarnaast kan een rattenplaag zich erg snel uitbreiden wanneer deze niet of niet goed wordt bestreden. Wij raden u dan ook aan om de preventie en bestrijding van ratten door een van onze gecertificeerde ongediertebestrijders uit te laten voeren.

Werkwijze

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.