Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Muggen

In de warme, broeierige zomermaanden, maar ook nog in het begin van de herfst, worden mensen getreiterd door muggen. In de buitenlucht, op terrassen en op balkons zijn muggen al erg hinderlijk, laat staan wanneer de muggen zich in huis bevinden. Wie kent immers niet de jeukende, rode bulten op het lichaam na een steek van een mug? Ook het hinderlijk rond zoemen van steekmuggen terwijl men probeert te slapen vormt een irritatie. Muggen verspreiden daarnaast bacteriën met hun bezoekjes. Maar niet alle muggen zijn hinderlijk voor de mens. Zo is de langpootmug een onschuldige variant. Het zijn met name steekmuggen die de mens irriteren.

De steekmug is slank, minstens 6 millimeter lang en heeft relatief lange poten. De achterrand en aders van de vleugels zijn vaak behaard. Het achterlijf van de steekmug is geringd. Wijfjes leggen 100 of meer eitjes. Het volwassen dier leeft 1 tot 2 maanden.

Ontwikkeling van steekmuggen

Steekmuggen planten zich, afhankelijk van de soort, voort in stilstaand of bewegend water. De larven van de mug hangen onder het wateroppervlak, waar ze zich door middel van een soort ‘snorkel’ van zuurstof voorzien. Als de larven volgroeid zijn vormen zij ‘poppen’. Na enkele dagen komen ze als muggen tevoorschijn. Als ze geacclimatiseerd zijn in de relatief droge omgeving, gaan de vrouwtjes op zoek naar bloed.

Bij overlast van muggen in huis kan het zijn dat er plassen zijn in de kruipruimte onder het huis. Door de centrale verwarming in huizen wordt ook deze ruimte onder het huis verwarmd, waardoor een optimale omgeving gecreëerd wordt voor de muggen om zich te ontwikkelen. De beestjes kunnen zich echter ook op andere plaatsen in huis volgroeien, bijvoorbeeld in te nat gehouden potplanten of zelfs in de vissenkom.

Wat te doen bij overlast?

Tegenwoordig kan het voorkomen dat mensen het gehele jaar lastig worden gevallen door muggen in hun huizen. Als dat bij een enkele mug blijft, vormt dat geen probleem: een krant of een vliegenmepper doet wonderen. Wanneer u geen vlekken op de muur wilt, kan een stofzuiger ook goede diensten verrichten. Maar wat moet u doen als er voortdurend tientallen muggen tegelijk in het huis rondcirkelen? Dan wordt het tijd ZUNGO in te schakelen. Wij kunnen voor u het probleem oplossen.

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.