Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Kakkerlakken

Wanneer u in een warm land op vakantie bent, zult u ongetwijfeld met kakkerlakken in aanraking komen. Maar ook in ons land komen kakkerlakken voor. Een aantal daarvan is onbewust in de koffers van de vakantiegangers meegereisd naar Nederland. De zogenaamde Duitse kakkerlak is de soort die hier het meest voorkomt.


Kakkerlakken zijn lichtschuwe insecten. Zij leven in warme, vochtige omgevingen waar voldoende voedsel aanwezig is. Vooral keukens zijn aantrekkelijke plaatsen voor de beestjes. Dit geldt echter ook voor ziekenhuizen, bejaardentehuizen, restaurants, bakkerijen, overdekte zwembaden en dierentuinen. Wanneer ze eenmaal binnen zijn, verspreiden ze zich gemakkelijk door het gehele gebouw: een leidingdoorgang of een gat in de voeg van een muur biedt ze voldoende opties.

De kakkerlakken komen tevoorschijn als het donker is. Zij gaan dan op zoek naar voedsel. Schade die veroorzaakt wordt doordat de kakkerlakken het voedsel eten, is niet erg groot. Daarentegen veroorzaken de uitwerpselen wel voedselverontreiniging. De ontlasting verspreidt vele bacteriën en dus ook ziekten. Doordat de beestjes zich niet of nauwelijks laten zien als het licht is, worden zij vaak pas opgemerkt als zij in grote aantallen aanwezig zijn.

Om kakkerlakken te weren, is een goede hygiëne belangrijk. Op deze wijze wordt voedsel ontnomen voor kakkerlakken. Daarnaast is het belangrijk naden en kieren af te dichten en levensmiddelen in koele magazijn te bewaren.

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.