Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Huisstofmijt

De huisstofmijt komt in Nederland in het algemeen voor in woningen, bedrijfspanden etc. Tot ongeveer 1900 werd de huisstofmijt alleen aangetroffen in gelooide huiden. Sinds de jaren zestig wordt het beestje ook veelvuldig gesignaleerd in huisstof, matrassen en banken en stoelen die met stof bekleed zijn.

Schilfertjes van de menselijke voeden de huisstofmijt. Een temperatuur van ongeveer 25 graden is ideaal voor hem. De uitvinding van de centrale verwarming en isolatie van woningen werkt dus in zijn voordeel. Bij een luchtvochtigheid van 50-75 % kan de mijt het best vertoeven. Normaal gesproken komt de huisstofmijt in aanvaardbare aantallen voor in een woning, maar kan onder andere door de bovenstaande factoren zeer grote vormen aannemen.

De laatste jaren wordt duidelijk dat huisstofmijt een groot deel van de toename van allergische reacties bij mensen veroorzaakt. Dit geldt bijvoorbeeld voor allergieën zoals astma. Circa 10 % van de bevolking is overgevoelig voor de huisstofmijt. Personen die er allergisch voor zijn, kunnen eczeem oplopen. Met name de uitwerpselen en vervellingshuidjes van de huisstofmijt zijn de boosdoeners van de klachten.

Wering

Om de huisstofmijt te kunnen weren, is het belangrijk dat de luchtvochtigheid onder de 50 % blijft. In dit geval wordt het voor het beestje lastig om te overleven. Om de luchtvochtigheid te verlagen, is het bijvoorbeeld belangrijk dat de wasdroger een afvoer naar buiten heeft. De voorkeur gaat uit naar meubilering en stoffering die zo min mogelijk stoffig is. Het huis moet regelmatig geventileerd worden en organische materialen in matrassen, isolatieruimten en vloerbedekking moeten zoveel mogelijk beperkt worden.

Met behulp van een test die bij de apotheek verkrijgbaar is, kunt u achterhalen of er huisstofmijt aanwezig is en waar de grootste concentratie zich bevindt. Daarnaast geeft de test aan of wering en/of bestrijding noodzakelijk is.

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

Contact opnemen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.