Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Broodkever

Broodkevers zijn bruine tot roodbruine insecten van 2 tot 4 millimeter groot. Ze zijn te herkennen aan het halsschild dat de kop als een soort monnikskap bedekt. Ook zijn ze herkenbaar vanwege de dekschilden die fijne lengtestrepen vertonen. Ze zien er in eerste instantie uit als houtwormkevers, dat komt doordat ze tot dezelfde familie behoren.

De vrouwelijke broodkever legt ca 60 eitjes per keer. Na 28 dagen komen de larven uit de eitjes. Deze larven gaan zich verpoppen in een cocon dat gemaakt is van voedseldeeltjes en speeksel. De ontwikkelingsduur van een ei tot een kever bedraagt 7 maanden bij 18 graden. Hoe hoger de temperatuur is, hoe sneller de ontwikkeling zal gaan. Bij 30 graden is de ontwikkelingsduur nog maar een maand. De larven gaan op zoek naar ander voedsel en tasten dan harde, droge zetmeel houdende producten aan. Voorbeelden van deze producten zijn macaroni, bouillonblokjes en honden- en kattenbrokjes.

Als broodkevers droge voedingsproducten aantasten, kan dit herkend worden aan de ronde gaatjes in de producten. Dit zijn de uitvliegopeningen van de volwassen kevers. Bij meelachtige producten is er sprake van cocons die zich tegen de wanden en op de bodem van het verpakkingsmateriaal bevinden. Ze boren zich door onder andere plastic en papier om uit te kunnen vliegen. Het is raadzaam om alle kasten te controleren. Vergeet hierbij de kunstzinnige deegwaren die aan de muur hangen niet, want ook deze worden nogal eens aangetast. Het advies is om aangetaste producten te vernietigen en de nieuwe producten in een goed afsluitbare verpakking te doen.

Wilt u weten hoe wij broodkevers bestrijden? Klik op de link en u zult erachter komen dat wij ze op een diervriendelijke manier verjagen.

 

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

Contact opnemen

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.