Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Boktor

Houtaantastende kevers

De huisboktor is een houtaantastende kever die zich voornamelijk tegoed doet aan het spinthout van naaldbomen. De boktor komt met name in de zomerperiode tevoorschijn. In die periode legt het wijfje ongeveer 200 eitjes. Deze hebben tussen de 2 en 5 weken nodig om uit te komen en zich te ontwikkelen tot larve. Het duurt 3 tot 11 jaar voor een larve tot een imago (volgroeid insect) ontwikkeld is. De larven zorgen voornamelijk voor schade aan het hout.

Soms kan men de larven horen knagen in het hout. Wanneer de boktor eenmaal in het hout zit, is het vrijwel onmogelijk om het probleem zelf aan te pakken. Het vereist de nodige kennis en kunde om de boktor in het hout te kunnen bestrijden, zonder daarbij al het hout te beschadigen. Als er boorsel op of bij het object ligt, kun u waarschijnlijk constateren dat er een houtaantaster bij u is binnengedrongen. In dat geval kunt u het beste contact opnemen met ZUNGO om op een deskundige manier het ongedierte te laten bestrijden.

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Neem contact op voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.