Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Bijen (beschermd)

Bijen komen in heel Nederland voor. Meestal zijn dit de zogenaamde honingbijen. Deze zijn zeer nuttig voor het bestuiven van planten en cultuurgewassen. Het voedsel van de bij bestaat immers uit stuifmeel en nectar van bloemen.

Vliegend van bloem tot bloem zorgen zij voor de bestuiving. Vooral name het verzamelen van honing is een activiteit waar de mens erg van profiteert.

De koningin zorgt voor het voortbrengen van nageslacht. Als er voldoende jonge koninginnen in het nest zitten, verlaat de oude koningin met een gedeelte van het bijenvolk het nest. Zij gaan op zoek naar een nieuw onderkomen. Het gehele bijenvolk, met uitzondering van de mannetjes, verblijft gedurende de koude wintermaanden in hun korf/nest. De mannetjes worden in de herfst gedood of de korf uitgejaagd. In deze periode vinden er geen bevruchtingen meer plaats, waardoor de mannetjes overbodig worden.

Het bijenvolk leeft in kolonies en kan zich op de meest onwaarschijnlijke plekken vestigen. Wanneer u een zwerm aantreft, kunt u het beste een imker waarschuwen die dan het nest in zijn geheel weg kan halen en verplaatsen. Als dat niet mogelijk blijkt te zijn en de bijen veroorzaken overlast, dan wordt er ingegrepen met bestrijdingsmiddelen. Bijen zijn in principe niet gevaarlijk voor mensen, maar zij zullen zich wel verdedigen als ze worden aangevallen.

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.