Horeca en retail

Advies nodig van onze zakelijke experts?
Contact

Pest Control in de horeca- en retailbranche

Pest control (ongedierte bestrijding) is belangrijk voor in de horeca- en retail branche. In dit artikel krijg je informatie over de diverse hygiënecodes. Tevens worden er eventuele gevolgen genoemd van wat er kan gebeuren als ongedierte de kans krijgt zich te vermenigvuldigen.

Ongedierte bestrijding in restaurants, cafetaria’s en cafés

De horecabranche is aantrekkelijk voor ongedierte. Cafés, cafetaria’s en restaurants zijn plaatsen waar plaagdieren graag vertoeven, dit komt doordat ongedierte af komt op etensresten. Naast etensresten gaan plaagdieren af op water, warmte en andere schuilmogelijkheden. Bij ongedierte moet je denken aan muizen, ratten, vliegen en zelfs kakkerlakken. Het risico op besmetting is hierdoor aanwezig. Besmettingen kunnen grote gevolgen hebben op je reputatie. Dit is de reden dat pest control erg belangrijk is in deze sector. In de volgende sectoren speelt ongediertebestrijding eveneens een belangrijke rol:

Hygiënecodes

In de horecabranche, de retail sector en bij de toeleveranciers spelen hygiënecodes een belangrijke rol. BRC, AIB, IFS en HACCP certificaten stralen vertrouwen uit omtrent voedselveiligheid. Daarnaast bieden deze codes meerdere voordelen voor toeleveranciers. Ben jij toeleverancier en wil jij hier meer over weten? Bekijk dan de pagina die gaat over deze hygiënecodes: Ongediertebestrijding volgens de BRC norm.

Neem contact op met ZUNGO
Inspectie

Plaagdieren verspreiden zich erg snel

Supermarkten en magazijnen zijn voor muizen en ratten vaak een plek waar ze graag vertoeven. Dit maakt een negatieve indruk op klanten. Daarnaast brengt het eveneens risico’s met zich mee met betrekking tot de gezondheid. De gevaarlijkste plaatsen zijn de plaatsen waar etenswaren worden bereid. Bij kakkerlakken moet je rekening houden met het feit dat zij alles eten, zelfs plastic en papier. Vliegen kunnen in een heel leven circa 600 eitjes leggen. Een muis kan wel 16 baby’s krijgen in een maand. Dus pas op: een heuse plaag kan snel ontstaan!

Professionele pest control in heel Nederland

Zungo is een ervaren specialist in plaagdiermanagement in Nederland. Wij zijn landelijk druk bezig met het bestrijden van ongedierte.

Ben jij eigenaar van een café, supermarkt en heb jij last van ongedierte? Pak ongedierte direct aan, want ongedierte verspreid zich erg snel. Aarzel niet en neem gerust contact op.

Neem contact op met ZUNGO