Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Gewone Wesp

De gewone wesp is geel-zwart gestreept. De werksters zijn 10 tot 15 millimeter lang. De koninginnen zijn iets langer. De overgang van het borststuk naar het achterlijf is flink ingesnoerd.

In de zomer en nazomer komen wespen veelvuldig voor bij terrassen en in en om woningen, tuinen, banketbakkerijen, restaurants, cafetaria’s, bierbrouwerijen en dergelijke. Zij worden in het bijzonder aangetrokken door de geur van zoete stoffen. Wilt u meer lezen over wespen? In onderstaand   artikel   geven we uitgebreid uitleg.

Alleen jonge koninginnen overleven

Wespen maken hun nesten op beschutte plaatsen. Hierbij kan gedacht worden aan zolders, achter spouwmuren, onder dakpannen, op vlieringen, in holle bomen of oude muizengaten, in machines, in naden en kieren en soms in keukens. Deze nesten worden slechts één jaar bewoond.

In de directe omgeving van mens en dier kunnen wespen bijzonder hinderlijk zijn. Maar wanneer zij zich op afgelegen plaatsen bevinden, kunnen ze ook zeer nuttige dieren zijn aangezien zij andere insecten elimineren. De steken van een wesp zijn zeer pijnlijk en kunnen zelfs gevaarlijk zijn. Dit geldt met name wanneer men in de mond gestoken wordt of wanneer men overgevoelig is voor het gif van wespen. Alleen de jonge koninginnen overwinteren normaal gesproken. Een zachte winter er toe leiden dat meer wespen de winter overleven.

Bij het ontdekken van een nest is een belangrijk advies nooit de uitgang(en) van dat nest af te sluiten. De wespen zoeken dan een andere uitgang en die kan binnenshuis zijn. Om van de overlast van wespen af te komen, kunt u best een deskundige in het bestrijden van ongedierte inschakelen. Voor een passende oplossing kunt u ZUNGO bellen.


Wespen zijn nuttige beestjes.

Ondanks dat mensen vaak niets van wespen willen weten, blijft het feit dat wespen een belangrijke functie hebben in onze natuur. Zo vangen ze grote hoeveelheden muggen, vliegen, rupsen en andere insecten weg. Verder ruimen ze voor ons ook kleine kadavers op zoals van kleine zoogdieren, amfibieën en vogels. Deze worden in stukjes gebeten en gevoerd aan de larven.


Wespen vallen aan op het moment dat ze zich bedreigd voelen. Zeker in het begin van het seizoen raden wij aan wespen alleen te bestrijden op het moment dat door hun aanwezigheid een gevaarlijke situatie kan ontstaan. Tegen het einde van het wespenseizoen als wespen minder makkelijk aan eten kunnen komen, kunnen ze wat agressiever worden. Wij raden aan uit hun vliegroute te blijven. 

Tips om wespen weg te houden.

Er zijn verschillende geuren die wespen niet lekker vinden. U heeft vast al eens gehoord van het bakje water met kruidnagel. Er zijn verschillende onderzoeken geweest en er zijn meerdere geuren om wespen op een afstand te houden. De volgende geuren kunt u gebruiken hiervoor gebruiken:

Kruidnagel

Rozemarijn

Citroengras

Geranium

Anijsplant

Lavendel

Venkel

Echte salie

Groene munt

Bergthee


Wespen hebben een goed geheugen. Mocht u pas later deze geuren toevoegen zullen de wespen nog een tijdje op deze plek rondvliegen omdat ze weten dat ze hier hebben kunnen eten. 

Wespennest bestrijden

In het filmpje wordt er een wespennest getoond dat kort daarvoor bestreden is. De witte wespen zijn in contact gekomen met het poeder dat er gespoten wordt.

 
 

ZUNGO

ZUNGO staat al meer dan 25 jaar bekend als een betrouwbaar en innovatief plaagdiermanagementbedrijf, waarbij de nieuwste inzichten en de modernste technieken worden ingezet.

Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.