Broodkever bestrijden

Wilt u ook goede service en kwaliteit?
Klik dan hier

Heeft u last van broodkevers? En wilt u de broodkever bestrijden? De broodkever voedt zich met zetmeelhoudende producten en vermindert de kwaliteit van de producten van bedrijven en particulieren door knaagschade en vervuiling vanwege de uitwerpselen. Wanneer u een broodkever-plaag heeft, is het zaak om de broodkever snel te bestrijden. Ze veroorzaken namelijk veel schade aan de voedingsmiddelen van uw bedrijf. Zungo helpt de broodkever te bestrijden bij bedrijven in onder andere de voedingsmiddelenindustrie en horeca en retail.

Hoe ziet een broodkever eruit?

Een broodkever is te herkennen aan de volgende kenmerken:

  • Kleur: bruin
  • Grootte: ongeveer 2 tot 4 mm
  • Uiterlijk: dekschilden met fijne lengtestrepen
  • Lichaam: halsschild dat de kop als een soort monnikskap bedekt. Van bovenaf gezien, is het hoofd niet zichtbaar
Neem contact op

Hoe kom ik aan broodkevers en kan ik de broodkever bestrijden?

Wilt u de broodkever bestrijden? Dan is het ook handig om te weten hoe ze er überhaupt zijn gekomen. Het kan zijn dat u zetmeelhoudende producten koopt waar al eitjes van de kevers in zitten. Deze groeien uit tot broodkevers. De cocons van de larven zitten vaak onder of aan de zijkant van de verpakking. Broodkevers worden vaak gevonden op plaatsen waar voedsel wordt opgeslagen, zoals granen, macaroni, bouillonblokjes en dierlijke producten zoals honden- en kattenbrokken. Aangetaste voedingsproducten herkent u aan de ronde gaatjes in de producten die door de volwassen kevers zijn gemaakt. Ze boren zichzelf door (kartonnen) verpakkingen heen. Bent u benieuwd naar de levenscyclus van de broodkever? Klik dan op de link.

Welke maatregelen kunt u zelf nemen om de broodkever te bestrijden?

  • Gebruik eerst de oude voorraden en vul deze niet bij voordat het op is
  • Maak de opbergkasten regelmatig schoon met een stofzuiger
  • Bewaar zetmeelproducten in afsluitbare doosjes en potten van plastic of glas
  • Zorg ervoor dat u opslagruimtes koel en droog houdt
Food Industry

Broodkever bestrijden, hoe gebeurt dat?

Het bestrijden, of beter gezegd verjagen, van de broodkever is erg belangrijk. De kevers verspreiden zich snel naar andere producten. We noemen het verjagen, omdat we niet werken met chemicaliën bij het broodkever bestrijden. We zoeken de oorzaak en zorgen dat deze wordt opgeruimd. Zungo biedt op deze manier de best mogelijke oplossing voor de broodkever-plaag. Als u één met broodkevers besmet product bezit, dan is de kans groot dat de kevers al bezig zijn met het doorboren van de andere verpakkingen in de voorraadkast. In dit geval is het belangrijk dat er actie ondernomen wordt op korte termijn.

Wilt u meer weten over het bestrijden van de broodkever? Bel (0413) 26 66 12 of mail info@zungo.nl voor meer informatie over plaagdierbeheersing.

Neem contact op