Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True
World Pest Day
6 juni


Wat is World Pest Day?

Op World Pest Day staan we wereldwijd stil bij het belang van goed plaagdiermanagement. Deze dag is in het leven geroepen om mensen bewust te maken van de noodzaak van plaagdiermanagement.


Waarom is plaagdierbeheersing belangrijk?

Plaagdierbeheersing is zo belangrijk omdat plaagdieren niet alleen hinderlijk zijn, maar ook schadelijk kunnen zijn voor je gezondheid. Plaagdieren kunnen ziektes verspreiden. Ook kunnen ze schade brengen aan uw pand of woning.


Wat doen wij aan plaagdierbeheersing?

Waar wij soms nog gezien worden als rattenvangers, is dat allang niet meer wat ons vak inhoud.

Wij zitten vooral op de preventie van plaagdierbeheersing. Ook het vak gaat hier steeds meer naartoe. We zijn steeds meer bezig met een plaag voor zijn. Zodat je imagoschade, financiële schade of emotionele schade voorkomt.

Op 1 januari 2023 verandert de regelgeving voor knaagdierbeheersing. Na deze datum is het zonder certificering verboden om aangewezen rodenticiden toe te passen bij de bestrijding van ratten en muizen, zowel binnen als buiten. De aanpak van ratten en muizen moet plaatsvinden volgens geïntegreerde knaagdierbeheersing, ook wel: IPM Knaagdierbeheersing. Hierbij staat habitatmanagement voorop, dit is het weren en voorkomen van knaagdieren.


Wat kunt u doen tegen plaagdieren?

U wilt natuurlijk geen plaagdieren in huis. Het is daarom goed om enkele preventiemaatregelen te treffen.

• Berg voedingsmiddelen op in glazen of metalen potten en gooi voedselresten weg in een sluitende prullenbak.

• Maak goed schoon. Slechte Hygiëne trekt plaagdieren aan.

• Maak gaten en kieren dicht. Hiermee voorkomt u dat plaagdieren binnen komen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijenbekjes in de stootvoeg.

• Zorg voor een opgeruimde omgeving. Vooral ratten zijn altijd opzoek naar schuilplaatsen, in een opgeruimde omgeving vinden ze dit minder snel.

• Ruim eten van uw huisdier op. Plaagdieren eten graag mee met uw huisdieren, ruim het niet opgegeten eten van uw huisdier daarom ook op. Ook het vogelvoer voor de vogels vinden ze erg lekker. Ratten zijn goede klimmers dus ook hoog aan de muur kunnen zij hier gewoon bij.

• Onderhoud uw tuin goed. Laat voldoende ruimte tussen het groen in de tuin en uw huis of bedrijf. Verwijder blad- en zwerfafval. Zorg ervoor dat gras vaak gemaaid is zodat die niet meer als schuilgelegenheid gebruikt kan worden.

We zullen het samen moeten doen!

Heeft u last van plaagdieren of zou u graag wat advies willen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. 

World Pest Day
ZUNGO Pest Control B.V., Ingeborg Eykhoff 6 juni, 2022
Deel deze post
Labels
Onze blogs
Archief
Integrated Pest Management
Vanaf 2023 is het wettelijk verplicht te werken volgens het nieuwe IPM

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.