Heeft u wespenoverlast?

Meld direct
True

Muizen

Muizen bestrijden

Muizen jagen veel mensen de stuipen op het lijf maar ze kunnen ook zorgen voor knaagschade en de verspreiding van ziektes. U wilt natuurlijk geen muizen in uw huis of bedrijf. ZUNGO uit Uden geeft u graag advies over de preventie van muizen en het bestrijden van muizen.

Herken muizen in uw huis of bedrijf

Het herkennen van muizen in uw bedrijf of huis is vaak nog niet zo handig. Onderstaande specifieke verschijnselen helpen u om muizen in uw huis of bedrijf te herkennen:

 • Uitwerpselen van ongeveer 3 tot 7 mm, vergelijkbaar met hagelslag. Muizenkeutels zijn vaak door heel uw huis of bedrijf te vinden.
 • Knaagschade zoals beschadigde meubels, plinten of elektrische kabels. De knaagschade van muizen is vaak wat fijner dan de knaagschade van ratten.
 • Krassende geluiden van rondscharrelende muizen.
 • Muizennesten, nesten van papier, takjes, haren en isolatiemateriaal.
 • Buiksmeerspoor, doordat de vacht van een muis tijdens het lopen over de grond of wand schuurt laat de muis een spoor van buiksmeer achter.
 • Ammoniak-achtige geur

Herkent u een of meerdere van deze verschijnselen? Dan kunt u het beste de muizen bestrijden. Neem contact met ons voor advies over de preventie tegen muizen en het bestrijden van muizen.

Neem contact op

Voorkomen van muizen in plaats van muizen bestrijden

Voorkom muizen in uw huis of bedrijf door enkele preventiemaatregelen te treffen. Hieronder vindt u een aantal preventiemaatregelen voor muizen die u zelf toe kunt passen:

 • Maak gaten en kieren in muren dicht
  Als eerste moet u voorkomen dat muizen uw woning of bedrijf binnen kunnen komen door gaten en kieren in muren. Maak deze gaten en kieren dicht. Ventilatieopeningen kunnen worden voorzien van een zogenaamd muizenrooster.
 • Berg voedsel op
  Berg voedingsmiddelen op in glazen of metalen voorraadbussen. In opslagplaatsen is het aan te raden de goederen vrij van de muur te plaatsen en langdurige opslag zoveel mogelijk te vermijden.
 • Ruim kruimels en afval op
  Ruim kruimels en afval op en berg het op in goed te sluiten prullenbakken.
 • Ruim ‘rommel’ op
  Muizen zijn altijd op zoek naar schuilplaatsen in een opgeruimde omgeving vinden ze minder snel een schuilplek.
 • Berg voedsel voor uw huisdieren goed op
  Net als ratten lusten ook muizen graag het voedsel van uw huisdieren. Ruim het voedsel wat uw huisdier niet opgegeten heeft direct op.

Lees ook nog even deze flyer over hoe wij samen op een effectieve en duurzame manier overlast kunnen voorkomen. Na deze preventiemaatregelen toch nog last van muizen? Neem dan contact op met ZUNGO. Wij helpen u graag bij de verdere preventie en het bestrijden van muizen.

Maak een afspraak

Bestrijden van muizen door ZUNGO Pest Control

Natuurlijk heeft u zowel in uw huis als uw bedrijf liever geen muizen. ZUNGO is een gecertificeerd ongediertebestrijdingsbedrijf dat u graag helpt bij het bestrijden van muizen en geeft u advies over hoe u muizen in uw bedrijf of huis kunt voorkomen. Onze professionals zijn dagelijks bezig met het voorkomen en bestrijden van ongedierte. Zowel bij particulieren als bedrijven.

Werkwijze

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.